skadetvarasa.blogg.se

Jon gästbloggar

Gung gung gunga

Publicerad 2015-05-29 14:41:23 i Allmänt

Äntligen drog jag med mamma till lekplatsen! Kolla kolla. Jisses, vet inte vad jag tycker egentligen.

Hmmm rörde inte en min under hela tiden.

Haha får helt enkelt testa snart igen.

Här vågade jag släppa HANDEN! Men njaaa, trodde det skulle vara superkuligt att gunga. Kanske beror på sällskapet?

Sommar

Publicerad 2015-05-28 16:01:38 i Allmänt

Efter frukosten ( pjuu, tycker om gröt igen) blev det som ganska ofta här hemma, bråttom bråttom bråttom. Gympelympa stod på schemat. Väl där insåg förvirrade mamma att det är SOMMAR, alltså ingen gympelympa längre. Hur snopet som helst. Träffade även mamma H och lille V som också glömt att det är SOMMAR. Jag förstår ingenting. Hur kan det vara sommar när jag måste ha mössa, jacka och filt när jag glider omkring i min vagn? Ska det vara så? Det blev en promenad i Sankt Hans backar istället och när jag kom hem drog jag fram mitt gym!

Mamma tycker att jag är lite för stor för det, men himla skoj att spralla omkring i det tycker jag!

Sittgymmade även för första gången, gick finnemang. Jag har även tränat på att hasa/ åla mig fram på golvet. Detta kluriga började jag med igår. Spännande att se var jag ska ta vägen?!

Sex månader

Publicerad 2015-05-28 15:47:49 i Allmänt

Jippi vad jag växer. Igår var jag på hälsoundersökning hos BVC. Fick även träffa farbror doktor. Och hur tror ni att det gick? Jo, jag blev godkänd (även fast min underläpp darrade genom hela besöket)!
Längd: 69 cm
Vikt: 7,71 kg

Farbror doktor hade fem frågor.

-Vänder du dig Jon? Ja. Fast från rygg till mage fastnar jag halvvägs och blir VANSINNIG! Mage till rygg är mycket lättare tycker jag.

-Drar du dig upp till sittande när mamma håller dig i händerna? Ja.

-Kan du flytta din snuttefilt mellan händerna? Ja.

-Tittar du efter din snuttefilt när du tappat den? Ja.

-Sista frågan har du redan svarat på, du kan ju prata/ jollra!


Utomhusgym(pelympa)

Publicerad 2015-05-26 16:14:49 i Allmänt

Sov som en ? när det var dags för gympelympan. Mamma valde att inte väcka mig (gud så sur jag blev när jag insåg att vi missat den). Lilla mamma försökte kompensera genom att dra med mig till utomhusgymmet i Stadsparken. Haha. Vad trodde hon liksom, det var ju inte alls lika skoj. Jag satt mest och surade i vagnen medan mamma studsade omkring. Jag fick inte vara med, det får jag ju på gympelympan. Skrattade hysteriskt åt mamma några gånger eftersom hon är så SVAG. Det var även ett kort träningspass då mamma plötsligt fick ONT I KNÄET.

Haha mamma orkade inte ens lyfta skivstången.

Vägrar bli fotad.

Kan vi gå hem NUUU?

Bakslag

Publicerad 2015-05-26 13:56:00 i Allmänt

Varning! Varning för äckelpäckel inlägg. Sluta läs nu, om du är KÄNSLIG!

Blääää för all mat!

Jisses ja, förstår inte vad det är med mig. Har ätit lite mat ganska länge nu och det har funkat fint. Allt utom päron har smakat bra. Men nu då. Ingenting är gott. Gröt som jag tidigare gillat är superäckligt! Jag klöks av ALLT. Har hört mamma muttra om att hon får amma amma amma resten av livet.

Fy farao!

Barnvakt

Publicerad 2015-05-26 13:19:42 i Allmänt

Igår passade mormor mig i några timmar. Det gick tipptopp! Jag tror att jag skötte mig och hoppas att mormor vill passa mig fler gånger. Päronen var ute och åt med kompisar. Kan berätta att de åt på samma restaurang som jag drack min smoothie på i helgen. Kolla vad jag hittade i mammas lur. Ser ju MAT och mamma var på bra humör när de kom hem....



Restaurang

Publicerad 2015-05-24 10:07:48 i Allmänt



Muuuums!

Äntligen blev det min tur att äta ute. Mamma och pappa fick ingen mat, bara jag. Hahaha. Jag bestämde mig för att bjuda päronen på finlunch på stán, men jisses så tokigt det blev. Massa folk, stressad personal och vips så var även maten slut!? Jag drack min smoothie och sen gick vi. Kan ju tala om att mamma var på STRÅLANDE humör.




Brrrrr

Publicerad 2015-05-22 14:49:02 i Allmänt

Så kallt det är. Var är solen och det härliga vädret? Fikade med V och hans mamma i Botaniska trädgården tidigare idag. Vi satt ute, jisses så kallt. Jag och V hann knappt prata med varandra för när jag var vaken, sov han och tvärtom. Fick prata desto mer med Vs mamma och det var superkuligt!

Jag fick inte smaka NÅGONTING, hallå!

Tjusiga blommor. Kan låtsas att de är från Botaniska men egentligen hittade jag dem i Lundagård.....

Stora sovardagen

Publicerad 2015-05-21 19:39:15 i Allmänt

Jag har en hel del sömn att ta igen (det var lite knivigt och körigt på den fronten under semestern), så idag har jag SOVIT. Dagen började med att jag fick för mig att gå upp nollsextrettio (för att hinna säga hej till pappa innan han körde till jobbet). Kort därefter kom jag på att, nä fy tusan så tidigt vill jag ju inte vara vaken. Studsade i säng och sov enochenhalvtimme. Vaknade lagom till gympan. Eller lagom och lagom. Jag fick SPRINGA dit, med mamma i vagnen för att hinna i tid. Gud så svett jag blev. När gympan var klar förhandlade jag mig till att det var min tur att sitta i vagnen och jag kunde inte hålla ögonen öppna. Sov en halvtimme till. I eftermiddags passade jag även på att ta en liten nätt lur på tvåochenhalvtimme. Somnade även för natten prick artonochtrettio (ja jag vet, jag kan blogga i sömnen).
 
Det är ju även torsdag och då visas ju en gammal bild på mig. Såhär såg jag ut FÖRRA VECKAN!

Kusiner

Publicerad 2015-05-20 18:15:00 i Allmänt

Kolla in dessa tokstollar i nya solhattar som faster M fixat.
 
-J, aahahaha ska vi fotas? Jag kan ju inte ens sitta själv och det blir nog lättare om jag blundar också.
-M, skärp dig kusin, kolla in i kameran som jag gör!
 
Hej hej kusin!
 
-J, nudå? Jag kollar rakt fram, var kollar du kusin?
-M, jag passar på att spana in min mamma!
 
-M, titta där borta kusin!
-J, haha ja. Vad ser du? Jag ser en flygande elefant.
 
-M, nää kusin du är för långsam. Nu måste du titta åt andra hållet!
-J, kolla kusin. Jag har två fötter!?
 
-M, vilken liten näsa du har kusin.
 
-M, lyssna nu noga kusin....
-J, mmmm puss puss.
 
 
 
 
 
 
 

Doppa fötterna

Publicerad 2015-05-20 11:15:02 i Allmänt

Gick sisådär. Tror nästan att jag har fått mammas "vattengener". För det första så gillar jag ju inte att duscha. Bada i badbaljan är skoj, när det är dags att studsa upp ur baljan igen. Oftast när jag badar så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.... Men men.
 
Brrrr så kaaaallt!
 
Måste träna mig lite mer på vattenfronten.
 

Att vara på semester var superrackarnsskojjigt. Åtta spyor av fem möjliga. Det ni!
 
 
 

Gubbkepan

Publicerad 2015-05-17 21:00:20 i Allmänt

Rackarns fräsig den här alltså! Jag har fått den av faster M och farbror F.
 
Här laddar jag inför frukosten (gröt med banan och plommonpuré)!
 
 

Magplask

Publicerad 2015-05-17 20:48:35 i Allmänt

ojojoj ser ni?! Badkrukan.
 
Måste bara berätta att mamma har badat. Inget magplask blev det (mamma kan ju inte dyka haha). Ja. BADAT. Pappa säger att mamma ALDRIG badar, men idag fastnade hon till och med på kort. Efter ett tag blev mamma helt tokig i vattnet, studsade omkring och viftade på armarna. Hög musik hördes även över hela pool området. Det var inte bara mamma som studsade omkring utan en hel hög med folk. Jaja. Undrar så vad de hittade på. Imorgon ska jag nog prova att bada fötterna åtminstone.
 
sssseeemester!
 
 

Flyga flygplan

Publicerad 2015-05-16 12:18:22 i Allmänt

Ja, nu har jag flugit ännu en gång. Första trippen minns jag inte, men mamma har berättat att jag hälsat på farmor och farfar.

I tisdags hände något väldans knasigt. Vid fyra snåret på morgon väckte jag mamma för en liten slurk från mjölkmaskinerna. Därefter studsade båda päronen upp ur sängen. Hallå ja. Jag fattade ingenting, det var ju fortfarande mörkt ute och jag ville sova mer. De kastade in mig i bilen och vips satt jag i ett flygplan. Päronen hade packat en hel ryggsäck med leksaker, men jag hittade snabbt en kräkpåse (oanvänd) som var rackarns skoj att leka och prata med. Flygningen gick finnemang! Först sov jag, sen åt jag (gröt med mangopuré och drack mjölk från mjölkmaskinerna ur ett glas, eftersom jag är en stor kille nu?!), sen sov jag igen.....

Heeej!


SEMESTER

Publicerad 2015-05-16 11:48:30 i Allmänt

¡Una cerveza por favor!

¡Hola!
Si si si. Ahora estoy en Espana. Puedo escribir y hablar un poco espanol, voy a escribir solamente en espanol. 

Näää. Jisses så svettigt det var att skriva på spanska. Fortsätter som vanligt istället. Jag är ju på semester, vilket jag helt glömt bort att berätta ( mammas fel). Semester är fint. Har spanat in ett nytt yrke som jag vill testa. Socorrista. Det ni!

Tycker menyn ser himla knasig ut. Liknar ju min favorit bok?!


Avslutar mitt första semesterinlägg med en klassisk bild. Åker vagn och VÄGRAR SOVA!

¡Hasta luego!



Regnskur

Publicerad 2015-05-07 20:31:09 i Allmänt

GODMORGON
Leka
Frukost
Lur i vagn
Gympelympa 
Lur i vagn (promenad i ösregn)
Lunch
Lur i vagn (promenad i ösregn)
Handla mat
Handla kläder
Fika
Träna vändningar
GODNATT

Ja, det var min dag.

Kolla som jag shoppat. Pappa säger att jag är lika shoppinggalen som mamma. Hallå, inte så konstigt. Hänger ju med morsan kossan hela dagarna!

GnällgnällGNÄLL

Publicerad 2015-05-06 15:19:49 i Allmänt

Ja, jisses som det har gnällts här hemma. HELA FÖRMIDDAGEN. Inte är det mamma som gnällt utan jag..... Såhär i efterhand vet jag anledningen. Mamma tvättade hela förmiddagen, hur skoj är det liksom!? Ett tag var jag så trött på mig själv så jag kom på en toppengrej. Hörselkåpor.

Haha. Slapp jag höra mig själv!

Frågade mamma om inte hon hade likadana, men TYVÄRR.

Efter lunch blev jag glad igen. Tog med mamma på en promenad i det tjusiga vädret, shoppade lite kläder (igen) och blommor. Snart ska jag hjälpa mamma att plantera på balkongen.

Min dag i bilder

Publicerad 2015-05-05 16:22:23 i Allmänt


Äter kräkhandduk på gympelympan. Ser ni mina röda ögon? Jag var superduper trött och inte på mitt bästaste humör. Hallååå inte så konstigt eftersom mamma VÄCKTE mig från min morgonlur hemma, för att vi inte skulle komma försent.

Gudars så fräsiga blommor. Promenerade en sväng i botaniska trädgården och jag vaknade lagom då vi passerade dessa!

Äntligen.....!

får jag tag på dessa filurer. Skojjiga att leka med. Jag har haft bra koll på fossingarna ett tag men inte riktigt förstått vad jag ska göra?!

Mamma och jag tog en fika. Jag beställde gröt med plommonpuré. Mamma har ett tag gjort egen gröt till mig, men igår var jag i affären och köpte färdig istället. Anledningen är lilla magen. Jag tror köpegröten är lite mildare om man säger såååååå. 

Spännande att äta själv!

Lekdejt

Publicerad 2015-05-04 19:25:49 i Allmänt

Fy farao, en aning klurigt var det att leka. Kul, men känns som både V och jag behöver träna lite till. Vi låg båda på golvet och stirrade på varandra. Efter ett tag fick V för sig att en vändning passade perfekt och började prata med diskmaskinen istället. Jag hittade min kräkhandduk och snicksnackade med den. Vi glömde helt enkelt bort varandra SNABBT. Herregud ja. Mammorna verkade ha skoj iallafall. Jag fastnar fortfarande inte på många bilder. Förstår inte vad felet är...

Köpte mig en haklapp idag, mamma säger att hon fått slänga massa kläder eftersom jag kladdar så mycket (fläckarna går inte bort i tvätten). Har provat att "nakenäta", funkar fint men är lite kyligt!

Helgen

Publicerad 2015-05-04 09:34:40 i Allmänt

Ojoj vilken låååång helg det har varit! Jag har dessutom hittat på flera nya kuliga saker. Tiden går så snabbt. I lördags var jag i Malmö och kikade på TOUGHEST. Moster L deltog och tusan som hon kämpade. Jag ska nog också vara med när jag har lärt mig springa.

Heja heja moster. Jag undrar så vad som är i säcken. Kanske lite gröt till mig?!

Kolla in min lilla pappa! Sååå färgglad och fräsig.

Igår var jag och åt brunch med mormor, moster och S. Äggröra, gurka och smoothie var favoriterna. Lite dåligt med foton från i helgen och jag har inte fastnat på ett enda. Får styra upp det i veckan istället. 

Vad har ni hittat på i helgen?

Tränar på att sitta, går bra en halv liten sekund!

Blåbär

Publicerad 2015-05-01 13:48:15 i Allmänt


Nuförtiden brukar mina dagar börja på detta vis! Kladd kladd kladd. Gröt med blåbär och banan är mumsfillibabba. Efteråt blir det klädbyte för både mig och mamma.

Sen brukar det se ut såhär. Är jag inte LITE lik pappa nu? Va va va va?!

Oooops

Publicerad 2015-05-01 13:44:33 i Allmänt

Här kommer torsdagsbilden på minijag!

Ojojoj så mini jag var! Endast några dagar gammal i moster Ls famn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela