skadetvarasa.blogg.se

Jon gästbloggar

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-31 12:10:36 i Allmänt

att jag är toppenbra på att lura mamma? Ja.
"Låtsassover" och tjuvlyssnar när mamma pratar i telefon med farbror doktor.

Det är ett himla tjat om min vikt, ( den är minst sagt en aning svajig) så därför är farbror doktor inkopplad. Jag har varit sjuk/ förkyld mycket de senaste två månaderna och kanske är jag mjölkproteinallergier. Jag håller även på att avsluta min åttiotolfte amningsstrejk (tycker det räcker med att äta under kvällen/ natten, vet att mamma INTE håller med).

I alla fall så tycker farbror doktor inte att det är någon ko på isen, vadå ingen ko? Jag har ju bara min giraff Sophie och någon is finns väl inte nu?! Jag fattar ingenting.

Han säger att jag är en stor kille och får göra som jag vill. Jippi! Eftersom jag växer toppen på längden och runt huvudet är det ingen fara. Mamma har hotat med att sluta amma flera gånger och det verkar som det är allvar nu ( säger att mjölkmaskinerna gör för ont, eftersom jag krånglar). Jag har även hört att mamma och pappa pratar om någon himla flaska och att pappa ska rodda med matningarna nu under påskledigheten. Gud vad det ska bli spännande att se vem som vinner matkampen.

Det är även roligare att spana in fötterna än att sova. 


 

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-30 15:46:17 i Allmänt

att jag har påskpysslat för första gången? Ja. Tog Sophie giraffen till hjälp och hon lärde mig ett och annat. 
Här pustar vi ut efter intensivt arbete!

Snodde en av mammas kycklingar och höll NÄSTAN på att äta upp den!

Den här kuliga idén fick jag av kusin M, hon är finurlig hon! Kan berätta att mamma och pappa inte hade det lätt när de skulle måla av min fot/ hand!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-29 17:26:38 i Allmänt

att det är sommartid nu? Ja. Vet inte riktigt vad jag tycker egentligen. Hela dagen har varit lite upp och ner. Jag är inte på toppenhumör och hoppas klockan snart är halv sju så jag kan studsa i säng. En sak var skoj idag och det var när jag skypade med farmor och farfar!
Här sitter jag och bloggar inne i sjalen, perfekt med lite lugn och ro!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-28 17:06:37 i Allmänt

att det händer grejer på fyra månader? Ja. Tänkte visa fyra kuliga bilder.
NU! Får ju knappt plats i babynestet och pappa som tycker att jag ska börja använda det igen?!

DÅ! Pappa berättade att denna bild är tagen kvällen då vi alla kom hem från patienthotellet, två dagar efter jag ploppade ut.

NU! Ohoj! Ser ni mig? Sjalen är bra den.

DÅ! Kolla in minijag och mammas påsar under ögonen ( kan tala om att påsarna är MYCKET större nu).

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-27 14:12:25 i Allmänt

att det äntligen är fredag? Ja. Hoppas pappa kommer hem i tid från jobbet idag, så vi hinner leka lite. Passade på att fixa frisyren imorse så att jag är fin inför helgen.
Jag längtar så efter lite mer hår, vill ju göra en hel tuppkam (inte bara en liten på toppen).

Tidigare idag var jag ute och promenixade med V. Men oj så tråkigt det är att ligga i vagnen. Jag tycker att det fungerar en timme eller så, sen får det vara nog. När jag sovit min powernap är jag ju så nyfiken att jag inte har tid att ligga stilla. Mamma och jag är inte riktigt överens om detta. Innan vi gick hemifrån sa jag till mamma att det är bäst hon tar med "ergobabyn", om jag skulle vilja komma upp ur vagnen. Ja, oj så bra jag känner mig själv. Fick åka ergon en stund och somnade bums. Ska fråga V när vi ses igen, hur han lyckas toksova i sin vagn!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-26 13:07:51 i Allmänt

att jag har varit hos tandläkaren? Ja. Igår fick jag följa med mamma när hon skulle justera tandställningen, IGEN. Tandläkaren finns i samma byggnad som farbror doktor och han är minst lika läskig som BVC sköterskan. Så först trodde jag vi skulle dit, men vilken tur jag hade! Jag låg snällt i vagnen och charmade tandsköterskan som guppade vagnen och mamma vet jag faktiskt inte var hon höll hus. Det jag kunde höra var att om åtta veckor kanske tandställningen ryker ( tack gode Gud för det, jag skäms ju när vi är ute på stan och mamma har munnen full med skrot).
Direkt när vi kom hem var jag tvungen att kontrollera min mun och pjuuuuuu ingen tandställning här inte.

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-26 12:58:47 i Allmänt

att jag kan göra flera saker samtidigt? Ja. Samtidigt som jag gymmade passade jag på att snoka igenom mammas telefon och titta vad jag hittade!
Hur ser hon ut egentligen? Hur mycket har hon ätit? Jag fattar ingenting... Notera även den fräsiga halsduken på golvet.

Och vem är detta? En liten fis?

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-25 13:18:31 i Allmänt

att jag snart blir tokig på mamma? Ja. Det enda hon pratar om är att sova, sova, sova, sova och sova. Enligt henne har vi varit uppe sjuttioelva gånger i natt. Jag försöker förklara att det är för jag vill hänga lite med pappa. Han är ju liksom aldrig hemma nuförtiden, jobbar alltid.
Enligt mamma såg det INTE ut så här i natt. Jag brukar sätta nappen i örat, för att slippa mammas tjat.

Jag ger nattens sömn fem spyor av fem möjliga!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-03-24 13:13:31 i Allmänt

att jag Jon Nikanor Kallio kommer gästblogga hos mamma en tid (hon skriver ju ändå ALDRIG)? Ja. 

Mamma tror inte jag kommer fixa det eftersom jag, enligt henne har världens sämsta tålamod. Envis är jag också har jag hört, så detta ska nog bli bra. Jag är ju faktiskt redan fyra månader och har lärt mig skriva och instruera mamma i hur hon ska ta fräsiga kort på mig som jag kan slänga upp här!

Kolla bara, så här såg jag ut innan jag kastade ner mamma i vagnen och gick på "föräldragrupp"

Jag överlevde min första träff på BVC, men GUD vad sköterskan är läskig. Kan inte hjälpa det men min underläpp börjar darra direkt. Jag fick sitta hos mamma. Sköterskan babblade och babblade så till sist somnade jag. Hann leka med E och V en kort stund innan jag fick syn på sköterskan igen och som sagt, hon är LÄSKIG! Mamma verkade nöjd med träffen, hon och Vs mamma babblade järnet. Jag ger förmiddagen 3 spyor av fem möjliga!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela