skadetvarasa.blogg.se

Jon gästbloggar

Farbror doktor

Publicerad 2015-04-29 15:13:10 i Allmänt

Herregud, jag var på toppenhumör under återbesöket hos farbror doktor. Ja ni läste rätt, TOPPENHUMÖR. Mamma var helt chockad och höll på att trilla av stolen. Själv kan jag inte heller riktigt förstå varför farbror doktor var så kulig idag. Vägning och mätning gick finnemang, charmade sköterskan gjorde jag också. När farbror doktor undersökte mig kittlades det så mycket att jag började skratta. Hahaha.

Herregud nummer två är att jag helt plötsligt följer mina himla växakurvor perfekt! Så inga fler besök hos farbror doktor behövs. Men en sak gillar jag inte. Enligt honom behöver jag inte äta på nätterna. Va va va vaaa? Det kan ju inte stämma och det kommer jag inte gå med på. Jag måste ju upp och kolla till mamma några gånger varje natt, så att hon inte försvinner. Enligt farbror doktor kan jag lära mig att på natten sover man och på dagen äter man. Njaa, känner mig inte riktigt redo än. Ska nog ta ett snack med lilla mamma. 

Ingen gympelympa, det är ju tisdag?!

Publicerad 2015-04-28 16:53:19 i Allmänt

Nu var det dags igen. Satt i vagnen och läste bok under tiden som tandläkaren grävde i mammas mun. Undrar om det verkligen är vettigt att besöka tandläkaren så ofta som mamma gör? En annan grej jag satt och funderade över var om jag kanske ska bli tandläkare när jag blir stor. Verkar vara ett kuligt jobb. Massa spännande maskiner med knasiga ljud och konstiga verktyg såg jag också. För att inte tala om tandläkaren, som hon såg ut! Hahaha. En konstig mask för näsa/mun och sen en plastskärm för ögonen. Herregud, så vill jag också se ut.

Bråttom bråttom, hem snabbt och sen bar det av på utflykt. Vi åkte till storstan, hälsade på mammas gamla kursare F och hennes lille femveckors plutt V. Mamma är ju tokig, vi körde bil dit. Mamma kan ju knappt köra och världens sämsta lokalsinne har hon också. Vi hamnade mitt i ett vägarbetsområde, så jag fick veva ner fönstret och snällt fråga om vimsiga mamma och jag fick åka igenom. Jajjemän. Hem kom vi också och det gick galant!

Mössor är kul! Denna har jag faktiskt fått av F och V.

Har slagit vakenrekord idag! Mamma tror därför jag kommer sova HELA natten, det tror inte jag moahahaha.

Kul dag även om gympelympan uteblev!

Sophie och jag

Publicerad 2015-04-27 19:28:48 i Allmänt

Vi har känt varandra ett bra tag nu, jag och Sophie. Jag har tyckt att hon varit en aning tråkig och vi har inte kommit överens. Mamma har försökt flera gånger att få ihop oss, men nej. Man kan ju inte gilla alla! Men nu har det helt plötsligt lossnat för mig och Sophie, äntligen är vi kompisar.

Snart har hon inga ben kvar!

Amningskudde

Publicerad 2015-04-26 17:53:37 i Allmänt

Först så vill jag meddela er att pappa är tillbaka! Ordningen är återställd och familjen är samlad. Pjuuuu så skönt!

När jag växte till mig i mammas mage, var hon mycket ambitiös och sydde en amningskudde. Har den använts? Nänänä. Jag har inte sett röken av den. Idag när jag rotade i garderoben hittade jag den och kom på att jag kunde använda den på ett annat vis. Som en sittpöl!


Läsa bok är skoj, men skojjigare att äta den!

Vad händer?

Publicerad 2015-04-25 19:16:19 i Allmänt

Rackarns, har helt glömt bort att jag har ett jobb att sköta (blogga)! Så vad har då hänt sen sist?

I torsdags var jag på gympa och sedan var jag på Spa hos mamma. Spaet var sisådär kuligt, men mamma sa att det var ABSOLUT nödvändigt. När jag fått min behandling kastade hon mig i badet, det var göttigt. På torsdagar bjuder jag ju på en fräsig bild från förr så här är den.

Vilken gigantisk näve!!

Igår var mamma spårlöst borta igen. När jag snokar i luren kan jag se att hon var utomlands. Jajjemän UTOMLANDS. Jag hängde med pappa och det var myspys. Kolla in mammas kväll!


Utanför operan, i väntan på balett (Svansjön).

Varför fick inte jag följa med? Ser ju galet spännande ut.

Alltså vad gör mamma? Hon hälsar att hon är höjdrädd och var nära att kollapsa när hon insåg hur högt upp i luften hon var. Jag undrar om det alltid är så här när man är utomlands?! Spännande. 

Idag är pappa istället spårlöst borta. Förstår ingenting. Vad håller mina päron på med egentligen?

Fick glajjor av mormor idag! Hur skoj som helst.

Skönt att slippa se mamma så tydligt!

Tidig morgon

Publicerad 2015-04-22 15:26:02 i Allmänt


Morgonpigga jaaaag!

Cirkus klockan fem imorse var jag pigg och vaken. Dessutom leksugen. Det blev fart på lilla mamma och jag hann även träffa pappa lite snabbt. Brukar aldrig träffa honom när jag studsar upp på morgonen, så jag fattade ingenting!

Hällde i mamma två koppar kaffe och bad henne både putsa klart fönster och laga RIKTIG mat till mig. Jag lekte och somnade vid åtta igen moahahaha.

Det där med riktig mat är ju himla skoj. Kom snabbt på att det är superkuligt att göra pruttljud med munnen samtidigt som den är full med sötpotatis. Kan berätta att både jag och mamma hade sötpotatis ÖVERALLT!

Äta riktig mat, fyra spyor av fem möjliga!

Parkhäng

Publicerad 2015-04-21 16:57:19 i Allmänt

Herregud så många nya grejjer det finns att upptäcka! Tog med mamma till Stadsparken, vi låg en stund på gräset och gottade i solen. Nästa tur dit så ska jag fråga mamma om jag inte kan få testa att gunga lite. Såg idag att de STORA killarna gjorde det.

Hallå ja, ny favvo mössa hittade jag i min byrå. Lånar den av kusin M!

Fönsterputs

Publicerad 2015-04-20 19:50:18 i Allmänt

Tjatat och tjatat har jag, på mamma att hon MÅSTE putsa våra fönster. När jag leker på golvet ser jag knappt ut på balkongen, så smutsigt har vi! Mamma har kommit med den ena undanflykten efter den andra, men idag så. Jisses vad jag ångrade mig, så långsam hon var. Vi hann ju inte göra något annat idag, fy vad trist. Mamma brukar alltid fuska när hon putsar men jag fick henne att putsa inte bara in och utsida utan mellan rutorna också. Herregud och hon är inte ens klar. Sex fönster gjorda och lika många finns oputsade. Hur knasig är jag? Vad tänkte jag på? Ska vi bara putsa fönster hela veckan?

Blä blä!

Longboard

Publicerad 2015-04-19 17:20:11 i Allmänt


Ruskigt skoj det här alltså! Lånar moster Ls leksak. Tänk när jag växt till mig lite, då kan jag och moster ut och åka tillsammans.

När jag och päronen var ute och promenixade var det något som kändes lite galet men himla spännande. Jag såg massa nya saker och vagnen var som ny!


Jag sitter ju för tusan upp! Hallå!


Sååå trött! Hade så mycket att kika på så till slut gick ögonen i kors. Funkar fint att sitta upp och sova ju.

Arg som ett bi

Publicerad 2015-04-18 16:09:55 i Allmänt


Som jag ser ut! Fy för in i bubblan vad arg jag var.

Igår var jag superarg och anledningen var besök på BVC. Mmmm och ni vet ju vad jag tycker om den saken. Det skulle vägas, mätas och babblas en massa. Två sprutor, en i varje lår fick jag också. Pappa var med och tur var väl det, mamma dög inte, utan det var bara pappa som kunde trösta.

Idag är jag på LITE bättre humör, men febrig och gnällig. Mormor har varit på besök en sväng men det tog lång tid innan jag fattade att det faktiskt var MORMOR och inte BVC sköterskan.

Lite mys! Vägrar förstå att jag faktiskt behöver sova (såhär i efterhand kan jag se att mina ögon är väldigt röda). Erkänner även att det blev ett himla liv på en viss liten jag strax efter att bilden togs.

Inte lätt att bli vaccinerad helt enkelt!

Throwbackthursday

Publicerad 2015-04-16 19:18:35 i Allmänt

Har lärt mig ett nytt ord idag och jisses så galet svårt det är att stava. Oj oj. 

Lilla jag hos lilla mamma!


Jag känner knappt igen mig själv. Det tjusiga täcket har jag fått av familjen B!

Blå

Publicerad 2015-04-16 19:07:58 i Allmänt

Den nya favoritfärgen är blå! Mormor efterfrågade lite mannekängande i mina nya kläder och här är jag (det har dock blivit några klädbyten under dagen pga OLYCKOR).

Ny body, nya tights, strumporna är ruggigt gamla och dregglisen har jag fått av familjen SR hela vägen från andra sidan jorden!

Hejhej!

Skägg

Publicerad 2015-04-16 15:39:33 i Allmänt

Tror jag ska skaffa skägg när jag blir stor. Pappa bad mig handla en spännande grej och jag vill ha en likadan. Beard moisturiser. Det ni! Jag är på god väg iallafall.


Moster L tog detta fräsiga foto på mitt dopparty!

Shopping

Publicerad 2015-04-15 16:04:38 i Allmänt

Jag har länge haft lust att uppdatera min garderob och äntligen har jag slagit till. Tvåhundraåttio pengar fick jag av mamma och allt gick åt. Nu har jag fyra nya bodys, två nya par byxor, en ny pyjamas och allt i ekologiskt bomull. Bad mamma förklara hur det kunde vara så billigt, men hon sa att det är lika bra jag inte vet. Ok.

Såhär ser det ut hos mig just nu. KAOS! Mest mammas fel.

Randiga dagen

Publicerad 2015-04-14 12:25:16 i Allmänt


Förresten! Har hittat på ett nytt tema för en dag, som bör införas i almanackan. Randiga dagen. Enligt mamma finns det en dag för bara kanelbullar, helknas ju!

MamaFitness

Publicerad 2015-04-14 12:11:07 i Allmänt

Jippi! Idag kom vi äntligen iväg på gympelympan. Succé blev det. Det var så kul att jag inte ens hade tid att hänga med i alla rörelser (fanns ju hur många gölliga småpersoner som helst, som jag bara var tvungen att spana in). Mamma har lovat att vi ska gå två gånger i veckan framöver. Tur jag hann göra lite egen morgongymnastik innan vi gick.

Bad mamma fota lite snabbt, ser ni hur arg jag är? Jag blir vansinnig när jag inte förstår vad jag håller på med eller var jag är på väg.

Fem spyor av fem möjliga får gympelympan idag!

Nygammal säng

Publicerad 2015-04-13 20:50:48 i Allmänt

och den heter MAMMA!

När jag var mini sov jag ofta i mammas eller pappas famn men nu är jag ju en STOR kille och kan sova själv. Men ibland är det ju bara så mysigt att ligga och snarka hos mamma (max 30 minuter, sen blir jag galet rastlös).

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-13 08:52:55 i Allmänt

att jag framöver skippar mammas knepiga rubrikupplägg? Ja.
Vi får se hur det går.

Sitter och funderar över vilka mina "hemliga" läsare är. Ruggigt spännande!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-12 16:22:41 i Allmänt


att det har varit fullt ös i helgen? Ja. Mamma var spårlöst försvunnen HELA lördagen (har därför inte kunnat låna hennes telefon för att blogga).

I fredags var hela familjen på middag hos familjen B. Päronen hade redan innan promenixen dit tagit på mig pyjamasen, då det tydligen var läggdags?! Somnade bums i vagnen dit men kände på mig att vi skulle göra något superskoj så när vagnen skumpade in hos familjen B var jag klarvaken. Haha vad trodde mamma och pappa egentligen, kan ju inte missa massa nytt kuligt folk! Jag skötte mig exemplariskt (för en gång skull). Åkte sjal och sov i vagnen. Jag ger kvällen fem spyor av fem möjliga!

Igår var mamma som sagt ute på vift (gud så göttigt att hänga med pappa) hela dagen. Fick mat från mjölkmaskinerna på morgonkvisten och sen kom mjölkmaskinerna hem en kort sväng när det var bums i säng som gällde. Hhrrmm måste uppdatera er i matkampen. Oavgjort nu och oj så spännande. Kan numera slurpa i mig mjölk från maskinerna (när pappa matar med flaska). Kräsen är jag, ersättning går inte (är liksom superäckligt).

Sitter bättre och bättre i stolen, skoj att se lägenheten från en ny vinkel!

Jag och min bästaste kompis flugan/ getingen/ larven/ tusenfotingen?!

Idag har jag fikat med tant I. Jag bjöd på paj och det var himla mysigt. Fick en fin bok också. Passar perfekt eftersom jag älskar att läsa och lyssna på sagor.

Här är vi! Boken jag fick av I och hennes C heter PELLE PLUTT -ramsor och rim.

Vilken toppenhelg!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-09 12:27:21 i Allmänt

att jag var på gymnastik tidigt i förmiddags? Nej.
Planen var att jag skulle gå och premiär gymnastisera, men mamma låg utslagen i soffan med migrän. Anledningen till huvudvärken säger mamma beror på att NÅGON, kanske pappa? inte sover så bra på nätterna. Mamma säger att denna NÅGON pratar, sjunger, testar nya ljud (mitt i natten) och dessutom vill gå upp jättesupertidigt. Låter helknäppt, tycker jag. Fick roa mig själv en stund!

Sprallar och gör lite egen gymnastik.


Bad mamma fota dagens outfit, fick ju ta på mig helt själv. Har kommit på att jag ÄLSKAR att "missmatcha". Den fräsiga bodyn har jag fått av min kompis E som bor utomlands, tur att familjen snart ska flytta hem så vi kan ses!


Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-08 15:15:42 i Allmänt

att mamma slutat amma och jag älskar att äta ur nappflaska? NEJ.

Jisses, har ju glömt att uppdatera er om matkampen.

Haha jag leder STORT! Äta ur flaska ger jag noll spyor av fem möjliga.

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-08 15:08:40 i Allmänt

att jag besökte tant polis i förmiddags? Ja.
Superskoj tyckte jag. Både jag och mamma blev fotograferade i en konstig maskin. Mamma fick skriva sin autograf och lämna fingeravtryck, men inte jag. Det enda tant polis ville veta från mig var min längd. Jag höftade och sa 65 cm och försökte förklara att jag växer snabbt och om en vecka stämmer inte måttet längre. Jag är så spänd på resultatet, vet inte riktigt vad som är på gång.

Chockade mamma genom att toksova i vagnen efteråt. Minst 1,5h. Det ni!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-07 14:34:00 i Allmänt

att jag redan älskar statistik? Ja.
Ingen är gladare än pappa. Han hoppas att jag ska bli ingenjör när jag blir stor. Har hört mamma muttra och säga att arbetsterapeut är bra det med. Jag tycker dock att bägge låter så himla tråkiga och dessutom svåra att stava till.  
Ingen vet väl vad en ingenjör/ arbetsterapeut sysslar med? 

Ohoj tillbaka till statistiken. När jag lånar mammas telefon så kan jag se att jag har omkring 11 läsare regelbundet. Ja, ni läste rätt ELVA! Det är så många att mina fingrar inte räcker till när jag ska räkna. 

Så nu är jag nyfiken, vilka är ni? Lämna gärna en kulig kommentar, så jag har koll på mina läsare.

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-07 13:00:50 i Allmänt


att detta är jag när det är bums i sängen som gäller? Ja.

17.45 igår, såg jag ut så. Pyjamasen var på och nappen hade jag i munnen, men mamma vägrade lägga mig. Hallå! Hon tyckte det var på tok för tidigt och ville att jag skulle hålla ut till halv sju. Hahaha. Har hon inte lärt sig? När klockan blev DAGS var jag varken sugen på mat eller på att studsa i säng. Mamma är envis (snäppet värre än jag) och tillslut fick hon mig att somna. Jag brukar tycka om när mamma nynnar den där lamm sången, men inte igår....

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-05 19:08:36 i Allmänt

att påskharen äntligen hittade mig? JA! 
Mormor och S kom med ägg ända från Turkiet. Vet inte riktigt vad Turkiet är men kläderna i äggen var i alla fall superfräsiga. Återkommer snart med lite modevisning här på bloggen (ska bara växa lite till först!).
Familjen annorlunda innan påskmiddag med mormor och S.

Kuligt att läsa saga med mormor.

Min första påsk ger jag fem spyor av fem möjliga och än är den inte slut!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-04 15:08:52 i Allmänt

att påskharen kom på besök idag? NEJ.
Vad är detta egentligen, varken påskägg eller godis. 

Igår drog jag ut mamma och pappa på en liten utflykt. Jag bestämde att Torup och bokskogen fick bli dagens äventyr. Hade sett framför mig en lugn promenix men nej. Himla massa folk, kennelklubbar och bilklubbar. Fick knappt ro i vagnen och helt slut var jag när vi äntligen kom hem.

Ser ni pappa? Kan ju berätta att det inte är någon terrängvagn jag har. Det skumpade hej vilt och pappa kämpade upp och ner för alla backar.

När vi kom hem såg jag ut så här?! Helt slut och pyjamasen åkte på klockan fyra.

Idag har jag mest svassat omkring i klänning!? Fråga mig inte varför.

Sisådär kuligt.

Båda päronen skulle ta kort från olika håll. De sjöng imse vimse spindel MINST 20 gånger och tyckte jag skulle skratta och vara på mitt bästaste humör. Njaaa vet inte vad jag ska säga.

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-02 18:04:04 i Allmänt

att det är kärringarnas dag? Ja.
Mamma och jag drog till Blåkulla och är kvar där än (därför har jag inte hunnit skriva idag)!

Såhär chockad var jag innan vi flög!

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-01 14:59:07 i Allmänt

att jag har ett par favorit brallor? Ja.
Jag har dessutom shoppat brallorna alldeles själv, på rea och kan även berätta att jag sprang på dem på tjejavdelningen! Det ni!

På första bilden hade jag inte riktigt lärt mig schvungen att ta på mig själv. Bad pappa om hjälp, men han kan ju tydligen inte heller ( ser jag nu i efterhand när jag jämför bilderna). Jag ger brallorna sex spyor av fem möjliga! Sååå nöjd.

Ska det vara så?

Publicerad 2015-04-01 14:44:34 i Allmänt

att det är världens tråkigaste dag idag? JA, JA, JA! Mamma bara städar hela tiden och jag har knappt varit utanför dörren. Tvingade ut mamma i förmiddags på en kort promenix. Vädret var sisådär. Regn, snö, sol och satans blåsigt (allt inom loppet av en timme).

Passar på att vara städchef från min favoritplats och visar mamma var det behövs damma!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela